18 iulie 2024

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care modifică legea cetăţeniei române.Simion”Văd că pentru români nu vreţi să daţi nicio lege favorabilă, în schimb pentru ucraineni grăbiţi procesul de cetăţenie.Voi sunteţi pentru alte popoare, dar numai pentru poporul român, nu”

2 min read

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care modifică legea cetăţeniei române 21/1991, în sensul actualizării procedurilor şi condiţiilor de acordare a cetăţeniei române. Legea merge la promulgare.

Deputatul şi preşedintele AUR George Simion a acuzat, în plenul de miercuri, că parlamentari se grăbesc să dea legi care să accelereze procesul obţinerii cetăţeniei române pentru refugiaţii ucraineni, însă Legislativul nu dă „nicio lege favorabilă pentru români”.

 „Văd că pentru români nu vreţi să daţi nicio lege favorabilă, în schimb pentru ucraineni grăbiţi procesul de cetăţenie. Să aibă acces la aeroporturile noastre, la portul Constanţa, la şoselele noastre, hai repede şi cetăţenie ca să aibă toate drepturile. Vreţi să îi faceţi pe refugiaţi, adică pe ucraineni pe repede înainte cetăţeni români. Sigur, le-aţi oferit toate condiţiile, dar românii văd faptul că unui copil român îi daţi 200 de lei, 300 de lei, iar unui copil de orice altă naţionalitate, că suntem alături de poporul ucrainean cum suntem alături de alte popoare, dar nu confundaţi lucrurile”, a afirmat George Simion, în plenul de miercuri al Camerei.

George Simion a mai spus că „voi sunteţi pentru alte popoare, dar numai pentru poporul român, nu”.

„Ne opunem vehement  felului în care aţi trecut această lege pe repede înainte, felului în care vă grăbiţi să o votaţi şi felului în care sprijiniţi ucraineni, francezi, izraelieni, americani, austrieci, orice altă naţiune, numai pe români nu. Comiteţi un grav act de trădare prin votarea acestei legi. Prin amendamentele depuse de colegii mei vom încerca să oprim această fărădelege. Vă uitaţi în altă parte, vă faceţi că nu vedeţi, aşa aţi făcut şi în timpul pandemiei, aşa aţi făcut şi când hoţul Virgil liberaliza aici piaţa energiei, de fapt dădea sistemul energetic românesc altora. Să vă fie ruşine, veţi fi taxaţi de poporul român”, a conchis Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *