16 iulie 2024

Fermierii români: ”Klaus Iohannis este rupt de realitate!”

4 min read

Klaus Iohannis, din nou împotriva României, la Bruxelles

Klaus Iohannis a dat undă verde și în perioada următoare Ucrainei, susținând la Bruxelles că pe piața noastră nu există produse din această țară. Indignați, reprezentanții fermierilor români au arătat că președintele este rupt de orice realitate. Totodată, în contextul protestelor radicale din Franța, fermierii spun că lucrurile nu vor rămâne așa și că se va termina foarte urât pentru cei aflați acum la conducerea UE.

Președintele Ucrainei, pardon, președintele României, Klaus Iohannis Klaus , a anunțat la Bruxelles că în țara noastră nu există urmă de produse ucrainene și că acestea doar tranzitează pe la noi. ”Culoarele solidarității nu afectează agricultura din România. Nu a fost afectată piața românească de produsele care doar tranzitează România. E o problemă rezolvată”, a declarat Klaus Iohannis. Acesta a mai spus că fermierii români au în esență aceleași probleme cu fermierii din Franța.

”Nu e nimic nou, însă, de când a fost decis acest lucru, au fost date derogări, iar fermierii simt acest lucru”, a completat președintele Iohannis. Indignați, reprezentanții fermierilor români au spus că se știe deja că președintele Iohannis este rupt de orice realitate.

”Nici nu mă așteptam ca președintele să cunoască situația reală din România. Domnul Iohannis nu mai este de mult președintele României. Dânsul, după 9 ani de zile, încă nu a realizat care sunt atribuțiile unui președinte de țară. Noi, care am fost victimele deciziilor acestuia, nu-l putem recunoaște ca președinte. Și la francezi, conducerea țării este la fel de ruptă de realitate ca și la noi, iar protestele fermierilor urmăresc să-i readucă cu picioarele pe pământ pe politicieni. Nu se poate în secolul XXI să iei decizii împotriva oamenilor, din toate punctele de vedere. Au luat măsuri fără nicio analiză economică, socială, le-au luat la voia întâmplării”, a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că oamenilor le-a ajuns, ne-a spus Laurențiu Baciu. ”Au mai fost răscoale la nivel mondial. Nu se poate ca clasa politică să lupte numai împotriva umanității. Iar revoltele de acum se vor termina foarte urât pentru cei aflați la conducerea UE. Chiar dacă vor încerca să găsească soluții care să-i inducă în eroare pe fermieri, cum au mai făcut, de data aceasta, însă, aceștia nu se vor mai lăsa păcăliți. Părerea mea este că, în scurt timp, se va schimba radical Politica Agricolă Comună.

Oricum, protestele acestea vor avea efecte dezastruoase la alegerile europarlamentare”, ne-a precizat președintele LAPAR, Laurențiu Baciu. Zilele acestea, Franța se află în pragul unui război civil, conducerea statului scoțând la înaintare forțele de ordine, blindatele și armamentul din dotare, pentru a-i împiedica pe fermierii furioși să intre în Paris. Revendicările lor țintesc însăși aberantul plan Green Deal, prin care se preconizează distrugerea agriculturii din Uniunea Europeană, după ce industria a fost pusă deja la pământ. Fermierii belgieni au ajuns și ei cu utilajele agricole la Bruxelles, în fața instituțiilor UE, unde joi era în desfășurare un conflict violent cu forțele de ordine.

Tunurile pe multinaționale

Multinaționalele fac tot jocul social și economic și au câștiguri fabuloase, iar pe noi, cei care producem, hipermarketurile și supermarketurile ne-au subjugat, ne mai spune Laurențiu Baciu. Acesta arată că orice încercare a producătorilor de hrană din România sau din alte țări UE de a-și deschide supermarketuri a fost sortită eșecului.

”Nu a reușit nimeni să-și deschidă, pentru că multinaționalele cu marile rețele comerciale au pus condiții autorităților ca să nu mai deschidă nimeni magazine pe o rază mare în vecinătatea lor. Nu este mare lucru să construiești o hală cu niște stâlpi și cu rafturi, dar nu suntem lăsați”, a afirmat președintele LAPAR, Laurențiu Baciu. Revolta fermierilor francezi s-a îndreptat, în mare parte, spre marile rețele de magazine, pe care vor să le împiedice să mai vândă produse din afara Franței, un semnal foarte clar al ieșirii de sub jugul multinaționalelor.

Sursa:Național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *