13 iunie 2024

Încă o fabrică românească luată de străini/Austriecii de la Leier au cumpărat o fabrică de vibropresate din Feldioara

2 min read

Producătorul austriac de materiale de construcții Leier a achiziționat o fabrică în Feldioara (județul Brașov), specializată în producția de vibropresate. Fabrica din Feldioara este în prezent într-un proces amplu de modernizare și retehnologizare. 

Fabrica deține un teren de 8.000 metri pătrați. Grupul Leier este deținut și administrat de trei generații ale aceleași familii. La nivel național, Leier deținea două puncte de lucru, în Iași și Sighișoara, ambele producătoare de zidărie ceramică, la Sighișoara fiind singurul producător de țiglă ceramică din România. Celelalte două puncte de lucru sunt la Unirea (județul Alba) și la Câțcău (județul Cluj), unități ce produc elemente vibropresate din beton, notează Profit.ro

Prima companie din România, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol. Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier.

În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara. În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton. Pe lângă construcții, Leier are activități și în domeniul imobiliar și distribuția auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *