29 noiembrie 2022

Cătălina a murit la doar 17 ani, după o cezariană. Medicii au uitat pansamente şi bucăţi de materiale în timpul operației

2 min read

O familie din Focşani trece prin momente cumplite. Cătălina, o fată de doar 17 ani, s-a stins din viaţă în chinuri groaznice după o operaţie de cezariană. Familia îi acuză pe medici că i-au uitat pansamente în corp, iar trei cadre medicale sunt anchetate acum în acest caz. Procurorii au facut precheziţii după dovezi şi acasă la medici şi asistente, scrie observatornews.ro.

A murit în chinuri, după ce medicii au uitat în ea pansamente 

Mama copilă moartă: O să te faci bine, aşa i s-a spus. La externare i-au dat o reţetă şi i-au spus să nu alăpteze copilul. Ştiau ceva, ceva că au făcut.

Trei luni, Cătălina s-a chinuit cu o infecţie în corp. Medicii au hotărât să o ducă în sala de operaţii. Într-o singură săptămână, copila a trecut prin trei intervenţii chirurgicale. La o zi după ultima, s-a stins la spital.

Avocat Cuculis: Raportul INML este unul zdrobitor. Se arată acolo că medicii au uitat pansamente, au uitat bucăţi de materiale ce au fost folosite la operaţie. I-au prescris supozitoare şi nişte medicamente pentru uşurarea durerilor.

Medicii ar fi încercat să muşamalizeze tragedia, spun procurorii. Ar fi întocmit rapoarte false ca să ascundă ororile din sala de operaţie. Ancheta este amplă.

Procuror Ionuţ Dâmbă, PJ Focșani: S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. Au fost percheziţii la locuinţele unor medici, asistente şi la sediul spitalului Focşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *