13 iulie 2024

Reacția lui Ludovic Orban după ce AUR a cerut interzicerea prin lege a consumului de insecte: ”Mănânc ce vreau. Unii au luat-o razna”

2 min read

Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a reacționat joi, 15 septembrie, după ce AUR a depus la Senat  un proiect care prevede interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţie.

” Mănânc ce vreau. Nu o să îmi impună meniul nici UE, nici AUR. Unii au luat-o razna”, a scris Ludovic Orban pe Facebook .

AUR: ”Omenirea,supusă unei manipulări oribile”

Proiectul de lege al AUR îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion , Lilian Scripnic, Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu-Richard Târziu.

”În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor  şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană””, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

Recent, și ministrul Agriculturii, Petre Daea, a îndemnat populația să ”mănânce românește” și ” să lase greierii sa cânte.”

Decizia Comisiei Europene

Comisia Europeană a autorizat promovarea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană.

Rafael Perez, şeful echipei pentru alimente noi în cadrul DG SANTE, susține promovarea insectelor ca parte a unei alimentaţii mai sănătoase şi mai durabile, măsură benefică și mediului.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), peste 1.900 de specii de insecte sunt utilizate ca alimente în lume.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *