3 octombrie 2023

Poșta Română anunță: Fiecare persoană va avea propriul cod poștal

2 min read

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române , a anunțat schimbări majore cu privire la codurile poștale într-un interviu la Radio România Actualități.

„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se află persoana respectivă poştaşul să o găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare, a declarat directorul Poștei Române.

Vom implementa o rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor. Proiectul este deja în curs de derulare. Noi, ca orice investiție majoră, vrem să o testăm mai întâi și la începutul anului am deschis câteva locații unde testăm acest produs, iar acum suntem în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale”, a precizat Valentin Ștefan. 

Întrebat în cadrul interviului citat, cum trebuie să arate serviciul poștal modern, directorul instituției a răspuns că trebuie să fie rapid și convenabil. 

„Serviciul poştal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor”, a mai spus directorul Poștei Române. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *