13 iulie 2024

Patru poliţişti, reţinuţi pentru tentativă de omor şi tortură

2 min read

Patru poliţişti de la trupele speciale din Gorj, acuzați că au bătut un suspect pe care îl escortau, au fost reţinuţi pentru tentativă de omor şi tortură. Victima, bătută cu pumnii și picioarele, a ajuns direct în sala de operație.

Patru polițiști de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj au fost reținuți joi seară pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru tentativă de omor şi tortură, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Cei patru polițiști au particpat cu câteva zile în urmă la prinderea unui suspect care lovise cu mașina un alt polițist și a fugit de la locul faptei.

„Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând MAI, cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, se arată în comunicatul Parchetului.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a reacționat după ce patru angajați SAS au ajuns în arest preventiv, cercetați pentru tentativă de omor și tortură.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a declarat că șefii acestora ar trebui, la rândul lor, penalizați dacă presupușii agresori sunt găsiți vinovați.

Prefectul de Gorj crede că “mascații” ar trebui monitorizați mai atent de către superiori.

Iacobescu nu crede că șefii luptătorilor SAS își vor înainta demisia dacă cei dintâi vor fi găsiți vinovați, dar spune că ar trebui cercetați disciplinar.

Victima este internată, în prezent, la ATI Târgu Jiu și necesită 45 de zile de spitalizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *