13 iunie 2024

Un primar din Gorj nu vrea să primească ucraineni în comuna lui, chiar dacă i s-a oferit 1 milion de euro: Decât să vând bunurile țării unor străini mai bine le dau cu titlu gratuit românilor

2 min read

Primarul din comuna Dragotești (Gorj), Vili Pasăre (PNL), a luat decizia de a refuza să găzduiască refugiați ucraineni în comuna sa, după ce s-a consultat cu cetățenii.

Edilul și locuitorii comunei au hotărât să refuze și o investiție de 1 milion de euro din partea unor investitori ucraineni, care voiau să construiască un bloc pentru refugiații din urma războiului din Ucraina.

„A venit în localitate un grup de investitori ucraineni, care mi-a oferit un milion de euro pe clădirile și terenul de la vechea mină Cojmănești, închisă de foarte mulți ani. Ei voiau să construiască aici un bloc de locuințe pentru cei din Ucraina, care au venit în România. Eu am refuzat categoric oferta și mulți cetățeni din zonă sunt de acord cu mine și îmi susțin alegerea. Nici oamenilor, nici mie nu mi se pare o idee bună să populăm comuna cu ucraineni. De aceea am refuzat cei un milion de euro”, a declarat Pasăre, citat de Pandurul.

Primarul se declară naționalist și preferă să dea terenul gratuit unor investitori locali care pot crea locuri de muncă pentru gorjeni decât să vândă străinilor.

„Noi nu ne vindem așa de ușor indiferent de ce sumă este vorba. Decât să vând bunurile țării unor străini mai bine le dau cu titlu gratuit unor dezvoltatori gorjeni care pot și vor să deschidă aici linie de producție și pot crea locuri de muncă pentru oamenii mei din Dragotești. Nu putem popula comuna cu străini și pe gorjenii noștri să îi dăm la o parte. Suntem o comunitate și nu vrem să ne pierdem identitatea”, a spus Vili Pasăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *