21 februarie 2024

Cristoiu: Sancţiunile impuse Rusiei au menirea de a continua războiul, nu de a-l stopa

1 min read

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră noile sancțiuni pe care UE vrea să le impună Rusiei, printre care se numără și un embargo pe petrol, ca fiind o provocare la adresa Rusiei și nu un demers prin care se încurajează pacea, scrie stiripesurse.ro.

„Din acest discurs lipsește o precizare. De ce e sancționată Rusia? De când a început războiul, Rusia a fost supusă la zece valuri de sancțiuni. Dacă vrei să faci pace, dar ea nu vrea să facă pace, o fi agendă americană.

Dacă vrei să termini războiul care costă și UE și țările care iau petrol, tot ce am învățat noi despre energie și război se schimbă.

Vine Ursula și ne spune să nu mai cumpărăm petrol. Și UE ce face? România spune că poate, că numai 10% e gaz rusesc. Și dacă nu mai iei gaz, de unde completezi 10%. (…) Noi suntem obișnuiți românii, de dinainte de 1989 cum e să nu ai curent. Ia să se obișnuiască ei cu frigul, mai puneți un flanel cum zice Ceaușescu.

Dacă vrei să închei războiul, îi dai un ultimatum lui Putin: Noi impunem sancțiuni peste patru zile dacă în patru zile nu se încetează înaintarea sau războiul. Care e rostul sancțiunilor dacă nu condiționează nimic. Sancțiunile continuă războiul”, a scris Ion Cristoiu într-o analiză pe blogul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *