8 decembrie 2022

Mirel Palada: „Cât credeți că mai puteți păcăli lumea?”

2 min read

Germania? Vaccinată. Ups. Degeaba. Ghinion. În marginea carantinei.

Olanda? Vaccinată. Ups. Degeaba. Ghinion. În marginea carantinei.

Danemarca? Vaccinată. Ups. Degeaba. Ghinion. În marginea carantinei.

Nici nu mai spun de bavarezi sau de austrieci, că ăia sunt aproape la fel de primitivi și de medievali precum românii. Niște rebeli nasoi.

Acuma, din două una.

Ori sunt și ei niște medievali și umblă cu de-alea primitive, cu vaccin la chiuvetă. Deși eu știu că toată lumea îi laudă că sunt civilizați și înțelepți și că nu mai e nimeni mai perfect decât ei.

Ori bag eu de seamă că de fapt COVID-ul ăsta, în mod paradoxal, chiar e o gripă. Și gripele, așa cum știm de la lecția de biologie încă de pe vremea lui Gică Petrescu, au prostul obicei să nu asculte nici de Raed, nici de Securitate, nici de deontologi. Suferă mutații mult mai repede decît restul virușilor.

Și iaca poznă, iaca belea, te-ai cam vaccinat degeaba, căci va trebui să te vaccinezi la fel de des precum compostezi beletul la autobuz.

Hmmm. Nasol. Sunt curios cum veți explica acest dureros adevăr epidemiologic rebelilor și reticenților și medievalilor și primitivilor. Cum veți convinge lumea că trebuie să stea în carantină ani buni de-aici încolo, că trebuie să se vaccineze și în 2022, și în 2023, și în 2024, și în… Că pe baza certificatului verde impuneți niște lungi, probabil permanente încălcări ale drepturilor omului.

Deci, pe bune, chiar nu e conspirație. Nu, nu. E mai grav de-atât. E prostie și propagandă. Nu e decât refuzul sistemic și sistematic de a accepta realitățile biologice. Și, evident, inevitabila tentație de a transforma acest Covid în pretext de control social și de oareșce politici verzi, tip Greta Trotineta, să salvăm pământul de la poluare, dă-i încolo de oameni, să se zvârcolească în chinuri, oricum sunt niște medievali primitivi.

Voi credeți că dacă puneți în mod milițienesc imnul la megafon, virusul se încolonează disciplinat și ascultă de lătrăturile voastre cazone? Voi credeți că dacă păcăliți lumea cu Mîndruță și cu Radu Tudor, lumea chiar vă crede?

Nu. Virusul nu ascultă de voi. Nu. Lumea nu vă crede.

Ghinion.

Autor: Mirel Palada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *