29 noiembrie 2022

Guvernul pregătește achiziționarea a 70 de milioane de teste rapide de determinare a SARS-CoV-2

2 min read

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea *testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă* în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și *asigurarea fondurilor* necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta  

HOTĂRÂRE

Art.1 – (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de  urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de  învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă. 

Art.2 – Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării  produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor  Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare  din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. 

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului  Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin  ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. 

Art.4 – Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre. 

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU  

FLORIN-VASILE CÎȚU

Anexa la HCNSU nr. 83 din 08.10.2021 

Lista  cu noile categoriile de produse, stocuri de urgență medicală, de  strictă necesitate, necesare pentru asigurarea monitorizării  permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților  de învățământ.

SURSA:60m.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *