29 noiembrie 2022

Ana Birchall îl acuză pe Raed Arafat de necunoașterea legilor și încălcarea Constituției prin îngrădirea dreptului la viață și sănătate al cetățenilor români

2 min read

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall critică public ordinul emis de secretarul de Stat în Ministerul de Interne Raed Arafat prin care„managerii unităților sanitare publice cu paturi” urmează „să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență”pentru 30 de zile,scrie podul.ro.

Ana Birchall pe pagina sa publică de Facebook 

„Raed Arafat a anunţat că s-a emis un ordin prin care managerii unităţilor sanitare publice cu paturi vor “suspenda internările pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente şi investigaţii care nu reprezintă urgenţe, pentru 30 de zile”.

Ar fi bine totuși că înainte să se emită un astfel de ordin să se mai citească și legislația în vigoare, începând cu Constituția României! Sau dacă nu se citește ar fi totuși indicat să ceară un sfat celor care chiar știu drept. Astfel, cei care emit un astfel de „ordin” ar învață puțin drept și ar ști că un asemenea ordin este nelegal tocmai pentru că Parlamentul nu a adoptat o lege care să limiteze, să îngrădească dreptul la viață şi sănătatea cetățenilor români!  

Același argument este și pentru o posibilă Hotărâre de Guvern care ar fi nelegală, așa cum am arătat acum câteva zile!  

Întrebarea de fond rămâne: cine răspunde dacă în această perioada vor fi victime exact din rândul românilor care sunt trimiși la plimbare pentru 30 de zile pentru că locurile la AȚI sunt pline în special de persoane nevaccinate? Ce vină au ei? Ei nu nu au dreptul la sănătate? 

Cum este posibil că după aproape 2 ani de zile și sute de milioane de euro bugetate și cheltuite suntem în aceeași situație, exact ca la începutul pandemiei când, în același fel, cu aceeași metodă, românii erau trimiși acasă?  

Răspunde cineva, inclusiv pentru emiterea unui ordin nelegal?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *