21 iulie 2024

Cazurile de depresie și anxietate în rândul copiilor și tinerilor au crescut alarmant în România

1 min read

Anxietatea, depresia și tulburările emoționale sunt principalele probleme de sănătate psihică ale copiilor, care ajung chiar la tentative de suicid, avertizează Organizația Salvați Copiii.

Problemele au fost raportate de psihologii Organizației Salvați Copiii, care au tratat peste 670 de cazuri în perioada ianuarie 2022 ‒ decembrie 2023, informează Televiziunea Română.

Majoritatea au fost cazuri de copii de vârsta celor din clasele primare și gimnaziale. Însă au fost și cazuri de copii mai mici. Peste 100 de preșcolari au avut nevoie de sprijin psihologic.

Cele mai multe au fost cazuri de anxietate și de tulburare emoțională. 60 de copii au avut nevoie de ajutorul unui specialist pentru a trece peste dificultățile parentale, cum ar fi divorțul.

În peste 50 de cazuri a fost vorba despre tulburări din spectrul ADHD, în timp ce 50 de copii au fost diagnosticați cu depresie. Grav este că au existat și 6 tentative de suicid, cinci la copii de liceu și una la un elev de gimnaziu.

De altfel, 100 de copii din București și 13 județe s-au reunit la Forumul Copiilor în luna mai pentru a discuta 3 teme prioritare: sănătatea psihică, protecția împotriva abuzului și participarea copiilor în procesul de luarea a deciziilor la nivel comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *