12 iulie 2024

Clotilde Armand și-a majorat salariul cu 50%

2 min read

Clotilde armand

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, va avea salariul mărit cu 50%, conform celei mai recente dispoziții. Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, va avea salariul mărit cu 50%, conform celei mai recente dispoziții.

Nu că ar fi pentru prima dată când primarul de sector își mărește leafa. În urmă cu un an , Agenția Națională de Integritate atrăgea atenția că aceasta era în stare de incompatibilitate și în conflict de interese, în legătură cu sporurile însușite odată cu implementarea unor proiecte europene:

„Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispozițiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Precizăm că aceste incidente de integritate nu au fost reținute în privința dispozițiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizațiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligatia ca aceștia să dețină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte.

Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă (…)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *