5 martie 2024

MULȚI DINTRE ANTREPRENORI SUNT ÎN FALIMENT DAR NU ȘI-AU DAT SEAMA ÎNCĂ.Măsurile luate de Guvern, prin care ar combate evaziunea fiscală, sunt cele mai antiromânești. Ciolacu e prim-ministrul multinaționalelor

2 min read

Experții contabili explică faptul că măsurile luate de Guvern, prin care ar combate evaziunea fiscală, sunt cele mai antiromânești care se puteau lua.

Și asta pentru că toate afacerile mici și foarte mici se vor închide de la 1 ianuarie 2024, lăsând cale liberă pentru extinderea multinaționalelor.

În plus, introducerea sistemului e-factura, în condițiile în care serverele ANAF nu merg nici acum, pentru încărcarea declarațiilor, va crea un blocaj la nivel general.

Experții contabili arată că obligativitatea sistemului e-factura de la 1 ianuarie 2024 presupune înscrierea tuturor facturilor în sistemul național, care înseamnă ca fiecare mic antreprenor să aibă imprimantă, calculator, semnătură electronică, acces la internet și să aibă competențe digitale, ca să-și poată transmite în trei zile lucrătoare factura în e-factura. Altfel, riscă amendă, iar pentru facturile care nu sunt înscrise, nu au drept fiscal de deducere.

Aceștia arată că toți banii din economie se vor depune în bănci, care sunt, aproape toate, străine și care își transferă disponibilitățile în economiile lor, pentru ca acestea să poată să funcționeze.

Oamenii de afaceri români se simt condiționați, se simt lezați și înșelați de faptul că sunt obligați să-și depună banii în bancă și să lucreze doar prin bancă. Simt că și ultima fărâmă de independență și de putere de a lua decizii în firmele lor le sunt furate, ne spun experții contabili.

“Din 2025, vor obliga toți agenții economici să aibă softuri de contabilitate, pentru că absolut toate înregistrările contabile se vor trimite într-un format de fișier la Finanțe.”
expert contabil Lavinia Vîrtan.

Ciolacu e prim-ministrul multinaționalelor, a scris Dumitru Coarnă pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *