13 iunie 2024

USR îi retrage Elenei Lasconi sprijinul la europarlamentare, după ce a declarat că a votat „DA” la referendumul pentru familie

1 min read

Președintele Uniunii Salvați România(USR), Cătălin Drulă, a declarat că îi retrage sprijinul politic pentru alegerile europarlamentare Elenei Lasconi. Aceasta a declarat că a votat „da” la refendumul pentru familie, pentru că ea crede că o familie e compusă dintr-un bărbat și o femeie.

Lasconi a declarat că a votat „da” la referendumul pentru familie, pentru că ea crede că o familie e compusă dintr-un bărbat și o femeie.

Elena Lasconi (51 de ani), primăriță în Câmpulung Muscel/jud. Argeș, fusese nominalizată de USR să deschidă lista pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Într-o emisiune difuzată sâmbătă, 4 noiembrie, de Prima TV, Elena Lasconi a declarat jurnalistului Sebastian Zachman că, în 2018, a votat „da” la un referendum organizat la solicitatea Coaliției pentru Familie. Acel referendum propunea introducerea în Constituție a definiției familiei ca fiind „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Referendumul din 2018, pe care partidul din care face parte Lasconi nu l-a susținut, nu a obținut voturile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *