13 iunie 2024

Polițiști din Botoșani anchetați disciplinar după ce au lăsat ore întregi un mort nesupravegheat

2 min read

Polițiști din Botoșani sunt cercetați disciplinar. Un superior ierarhic și cinci subalterni se află sub investigație disciplinară, deoarece au lăsat nesupravegheat, pe o perioadă de câteva ore, trupul neînsuflețit al unei femei. Aceasta a decedat în timpul unui priveghi.

Conform procedurilor, astfel de cazuri sunt considerate morți suspecte. Prin urmare, trupul neînsuflețit trebuie supravegheat în mod constant până la sosirea reprezentanților de la Medicina Legală, relatează Monitorulbt.

Incidentul care a generat această situație a avut loc , în comuna Hlipiceni, în timpul priveghiului unei persoane în vârstă. Potrivit martorilor, o femeie de 48 de ani a început să se simtă rău într-un moment dat.

„Se afla la priveghiul unei rude din partea soțului și a început să se simtă rău. Persoanele prezente au apelat numărul de urgență 112, iar ambulanța a ajuns într-un timp rezonabil, dar, în ciuda tuturor eforturilor, nu au reușit să o salveze”, a declarat primarul comunei Hlipiceni, Gheorghe Luchian.

Potrivit celor de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Botoşani, după ce medicul a constatat decesul, a sunat la 112 şi a cerut un echipaj de poliţie. Așa cum cere procedura, fiind considerată o moarte suspectă, poliţiştii trebuiau să asigure zona.

„La 18:27 s-a declarat decesul, după care s-au anunțat organele de poliție prin 112. Referitor la acest caz, colegii noştri au fost informați că cei de la IPJ o să mai întârzie din cauza unor cazuri pe care le aveau de rezolvat în zonă”, a precizat medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoşani.

Doar că nici după aproape două ore, echipajul de poliţie nu ajunsese la fața locului. Asa că ambulanţa a plecat la un alt caz medical. „În jur de 20:10, au plecat de acolo. Pe drum s-au întâlnit cu colegii de la poliție și le-au înmânat documentele, iar aceştia au plecat spre caz”, a mai spus reprezentantul SJA Botoşani.

După ce echipajul medical a plecat, trupul neînsufleţit al femeii care şi-a pierdut viaţa la priveghi a rămas sub supravegherea martorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *