14 iunie 2024

MAE a cumpărat un Big Brother care va monitoriza în timp real rețelele sociale, site-uri de știri din România

1 min read

Ministerul de Externe a cumpărat un sistem de genul Big Brother, bazat pe Inteligența Artificială, care va monitoriza în timp real rețelele sociale, site-uri de știri și influenceri din România, pentru a detecta și combate AȘA-ZISA dezinformarea și propaganda. Mai exact în România se instaurează cenzura cunoscută înainte de 89!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit firmei MWare Solutions, în urma unei licitații, un contract de 3,19 milioane de lei, fără TVA, pentru livrarea unui sistem IT bazat pe Inteligență Artificială (IA), care va monitoriza în timp real conținutul online de pe platformele de social media, site-uri de știri, blog-uri, dar și conturile celor mai influenți influenceri – jurnaliști, celebrități și demnitari.

Sistemul de gen Big Brother va deveni operațional peste două luni de la data atribuirii contractului, respectiv 17 decembrie 2023.

Conform cerințelor, sistemul trebuie să colecteze inclusiv interacțiunile conținutului monitorizat, respectiv like-urile, comentariile, distribuirile etc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *