14 iunie 2024

Ciolacu: ”Proiectul de lege privind scoaterea sălilor de jocuri de noroc în afara localităţilor nu este blocat şi va trece de votul din Parlament”

2 min read

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că proiectul de lege privind scoaterea sălilor de jocuri de noroc în afara localităţilor, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, nu este blocat şi va trece de votul din Parlament.

El a subliniat că rămâne consecvent opiniei sale, potrivit căreia „păcănelele” nu au ce căuta în mediul rural.

Şeful Guvernului a fost întrebat de presă, în cadrul vizitei efectuată la Craiova, despre stadiul proiectului de lege privind scoaterea în afara localităţilor a sălilor de jocuri de noroc, proiect care ar fi „blocat” la Camera Deputaţilor.

Nu este blocat nimic. Haideţi să lămurim nişte lucruri, Parlamentul cu asta se ocupă, face legi. Au comisii, este o procedură parlamentară, au venit amendamente, se discută, e un lucru normal. Acea legea va trece de Parlamentul României şi de Camera Deputaţilor. Din punctul meu de vedere, rămân consecvent, în acest moment, tot ce înseamnă ‘păcănele’ în mediul rural nu au ce căuta. Vedem abordarea în ceea ce priveşte municipiile şi perioada până când ele vor fi scoase în afara oraşului. Acest lucru trebuie făcut. Este ipocrit să spui că statul român încasează, sau să dai aviz negativ unei astfel de legi tu, Guvern al României, fiindcă încasai un miliard şi ceva de lei. Nu, acei un miliard şi ceva de lei se duceau în gospodăriile oamenilor şi se întorceau înapoi tot la statul român. Deci, e o abordare total greşită, am văzut că s-a tot vehiculat„, a declarat Marcel Ciolacu.

El a fost prezent marţi, la Craiova, la lansarea noilor modele Transit Courier şi Tourneo Courier, produse în uzina Ford Otosan de la Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *