14 iunie 2024

Tânără din Suceava a făcut infarct la 22 de ani. A fost salvată de medici

1 min read

Tânără din Suceava a făcut infarct la 22 de ani. A fost salvată de medici după ce a făcut infarct, aceasta fiind cea mai tânără pacientă diagosticată până acum cu infarct miocardic.

Vineri 13 a fost o zi cumplită pentru o tânără din Suceava, care a făcut infarct la doar 22 de ani, scrie Monitorul de Suceava.

Fata a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava cu durere toracică intensă, cu greață și vărsături. Medicii de la Urgențe au identificat modificări specifice pe electrocardiogramă, astfel că în scurt timp s-au identificat indicii ale unui infarct miocardic.

Diagnosticul corect a dus la salvarea tinerei de 22 de ani

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar bineînțeles că trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare.

Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumătoare”, a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *