21 februarie 2024

Un elev de 16 ani de la o școală din județul Sălaj a murit subit în curtea școlii, în pauză

3 min read

Elevul Rad Sebastian Antonio, în vârstă de 16 ani, de la Școala Profesională Sâg, din județul Sălaj, a leșinat vineri, 13 octombrie, în timp ce se afla în curtea școlii și, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, adolescentul a murit, relatează Sportul Sălăjean.  


În timp ce se afla în pauză, elevul s-a prăbușit la pământ și a intrat în stare de inconștiență. În ciuda eforturilor făcute de profesorii care au acordat primul ajutor și a eforturilor făcute de echipajul medical ajuns la fața locului, tânărul nu a mai putut fi salvat.

Rad Sebastian Antonio era originar din satul Fizeș (comuna Sâg) și era elev în clasa a XI-a, nivel profesional.


Drama s-a petrecut vineri, 13 octombrie, undeva înainte de ora 13.00. Era pauză, când Tony (așa cum îl alintau prieteni) se afla în curtea școlii. La un moment dat, chiar în apropiere de clădirea în care învață elevii de gimnaziu, elevul a căzut brusc. Profesorul de serviciu aflat în apropiere a intervenit prompt și a acordat primul ajutor. Un alt profesor a sunat de urgență la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj SMURD de la Garda de Intervenție Nușfalău.

Din păcate, elevul se afla deja în stare de inconștiență. Echipajul medical a început manevrele de resuscitare. Victima a fost preluată de ambulanța SMURD și transportată către secția UPU SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Pe drum, în localitatea Ban, ambulanța s-a intersectat cu ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) de la Zalău. Medicul de urgență de pe ambulanța TIM a continuat manevrele de resuscitare, dar din păcate, totul a fost în zadar.

Din câte se pare, elevul ar fi intrat în stop cardio-respirator. Însă cauza clară a decesului va fi stabilită doar în urma expertizei medico-legale făcute de medicul legist.

Cadavrul tânărului a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Sălaj, în vederea efectuării unei expertize medico-legale. Continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului.

„La data de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Secției Nr. 6 Poliției Rurală Crasna – Postul de Poliție Sâg au fost sesizați în urma unui apel 112, cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din localitatea Sâg, unui elev i s-a făcut rău și a leșinat.
La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și un echipaj SMURD. Din primele cercetări a reieșit că, în timpul pauzei dintre orele de curs, în curtea unității de învățământ, unui elev, în vârstă de 16 ani, din localitatea sălăjeană Fizeș, i s-ar fi făcut rău și ar fi căzut la sol, ajungând în stare de inconștiență.

Minorul a fost preluat de echipajul medical, cu semne vitale, însă, în drum spre spital, acesta a decedat”, a menționat Diana Bonțe, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sălaj, pentru ziarul Știrile din Sălaj.


Drama de la Sâg s-a petrecut în văzul elevilor și a unui profesor. Florin Țârle, profesorul de biologie, era de serviciu vineri, atunci când s-a petrecut totul.


„Trecuseră câteva minute de când a sunat clopoțelul. Tony era lângă scări, probabil voia să intre în școală. A făcut doi pași și a căzut pe spate, ca și secerat. A căzut chiar pe un grup de elevi. Inițial, am crezut că ar fi făcut o criză de epilepsie. L-am pus rapid în siguranță și am văzut că parcă era din plastilină. Mi-am dat seama că e grav. Am început rapid manevrele de resuscitare și a început să dea semne de revenire. Chiar mi-a zâmbit la un moment dat. S-au continuat manevrele, atât colegul meu – Marius Palce, cât și unul dintre polițiștii ajunși la fața locului. Însă, mi-am dat seama că îl pierdem. M-a marcat mult această tragedie… Tony era cel mai voinic elev din școală”, a mărturisit cu durere în suflet profesorul Florin Țîrle, pentru ziarul Știrile din Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *