13 iunie 2024

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de procurorii DNA pentru teste COVID. Este acuzat de instigare la abuz în serviciu

2 min read

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru teste COVID făcute în pandemie.

În dosarul instrumentat de DNA,dr. Virgil Musta  este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, după cum urmează:

– Diana Luminiţa Manolescu, director medical la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

– Maria Diana Albu, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

– Dana Mihaela Paica, medic la societatea comercială la care asociat era Virgil Musta, pentruinstigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform procurorilor DNA:

În perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intentie, ar fi determinat trei asistente medicale sa presteze servicii medicale in beneficiul societatii la care el era asociat, in timp ce acestea se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu la unitatea publica, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.


Folosindu-se de influenta pe care o avea in calitatea sa de medic sef de sectie, inculpatul le-ar fi determinat pe trei asistente, in mod direct sau prin intermediul unei angajate a clinicii, sa preleveze probe biologice in vederea depistarii infectiei cu virusul SARS CoV-2, sa incaseze contravaloarea testelor RT-PCR si sa elibereze bonuri fiscale in beneficiul societatii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casa de marcat mobila).


Desi zilnic, in intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comerciala mentionata, cele trei asistente ar fi incasat integral drepturile salariale platite de spital„.

Procurorii DNA au facut si calculul pentru a vedea cu cat ar fi fost pagubit spitalul pentru aceste ore lucrate de asistente: 12.173 de lei, adica aproximativ 2.480 de euro.

Inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe cele trei asistente sa isi incalce atributiile de serviciu reglementate de dispozitiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului si fisa postului.

Prin activitatea descrisa s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei in dauna Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. Pe de alta parte, societatea privata, la care asociat este inculpatul Musta Virgil Filaret, ar fi obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 172.508 de lei„ mai transmit anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *