21 februarie 2024

Șeful Poliției din Novaci, pus sub acuzare în dosarul bărbatului bătut de polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale

2 min read

Alt politist din Gorj a fost pus sub acuzare în dosarul în care alți patru de la Serviciul de Acțiuni Speciale sunt arestați pentru tentativă de omor și tortură. Șeful poliției din orașul Novaci, Daniel Popescu, a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile. El este acuzat de purtare abuzivă față de bărbatul bătut crunt de mascați.

Procurorii îl acuză pe șeful poliției din Novaci de faptul că l-ar fi agresat primul pe bărbatul în vârstă de 41 de ani din Gorj, înainte ca luptătorii să-l imobilizeze și să-l supună torturilor care au dus, în cele din urmă, la pierderea a trei organe interne.

Tatăl victimei a povestit că prima lovitură primită de fiul său a fost de la șeful Poliției din Novaci, chiar in sediul unității, dispunând apoi ca polițiștii SAS să se ocupe de el.

Deși victima a îngenunchiat în fața lui si l-a rugat să nu-l bată, mascații l-au dus într-o cameră nesupravegheată video unde l-au lovit cu pumnii, picioarele, genunchii și cu bastoanele producând-i leziuni interne grave ale unor organe care au fost extirpate ulterior de medici pentru a-i salva viața.

Șeful poliției din Novaci a primit măsura controlului judiciar pentru 30 de zile, iar ceilalți patru luptători ai poliției 30 de zile de arest preventiv.

Între timp, corpul de control al Poliției Române a ajuns la IPJ Gorj, unde cei 12 inspectori au început deja audierile pentru lămurirea situației în care au intervenit polițiștii în cazul acestui bărbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *