5 martie 2024

Consilier județean PSD Iași, trimis în judecată pentru că și-a falsificat diploma de studii

1 min read

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași o acuză de înșelăciune, instigare la fals material și uz de fals pe Lăcrămioara Ursu, consilier județean PSD. Rechizitoriul a fost trimis luni la Judecătoria Iașianunță Reporter Iași.

Presa locală a scris încă din 2020 de studiile Lăcrămioarei Ursu, aleasă în același an consilier județean pe listele PSD Iași. Ulterior, ea a fost desemnată de plenul Consiliului Județean, la propunerea partidului din care face parte, în Consiliul de Administrație de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Dosarul penal i se trage de la angajarea la cabinetul fostului președinte CJ Maricel Popa. Ea nu putea fi consilier personal al președintelui fără diplomă de Bacalaureat. Acuzația de înșelăciune este o noutate absolută în acest caz, pentru că niciodată nu s-a știut dacă Lăcrămioara Ursu s-a folosit de o diplomă falsă.

Jurnaliștii au descoperit că, la vârsta de 15 ani, Lăcrămioara Ursu a absolvit clasa a IX-a la Liceul Dimitrie Cantemir, specializarea „mecanic” după care a renunțat la școală.

În 2018, la vârsta de 43 de ani, femeia a decis să își finalizeze studiile liceale, dar, în 2020, a rămas repetentă, în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *