29 noiembrie 2022

Inspector ANAF, arestat pentru luare de mită

1 min read

Procurorii DNA au reținut un inspector din cadrul ANAF, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, sub acuzația de luare de mită. Tribunalul Cluj a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

În ultimul an, numeroși inspectori ANAF au ajuns în vizorul procurorilor anticorupție, principala acuzație fiind cea de luare de mită. De altfel, ANAF se numără printre instituțiile cele mai vizate de anchetatori din princina cazurilor de corupție, mulți inspectori fiind chiar prinși în flagrant luând șpăgile.

Procurorii DNA Cluj au transmis, luni, că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

„La data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro. Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate”, a transmis, luni, DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *