29 noiembrie 2022

Fost primar PSD din Olt, reţinut de DNA

2 min read

Robert Rotea a fost reținut de procurorii DNA miercuri, 25 mai 2022, într-un dosar în care este acuzat de cinci fapte penale: abuz în serviciul în formă continuată, cu consecințe deosebite de grave; fals material înscrisuri oficiale în formă continuată; complicitate la obţinerea ilegală de fonduri, cu consecinţe deosebite de grave, în formă continuată; complice la fals intelectual; luare de mită; instiga la spalare a banilor. 

Fostul primar al comunei Vitomireşti este acuzat că ar fi finanţare din fonduri publice în baza unor documente false.

„La data de 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomireşti, reprezentată de primarul Rotea Ion Robert şi o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuţie lucrări ce avea ca obiect Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomireşti, judeţul Olt. A doua zi, fără ştirea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuţia parţială a lucrărilor”, a arătat, joi, DNA, într-un comunicat de presă.

În acest context, în perioada 2019-2021, primarul Rotea ar fi acceptat la plată, cu încălcarea dispoziţiilor legislaţiei primare, mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condiţiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei comunei Vitomireşti în cuantum de 19.073.538 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru asocierea respectivă.

„De menţionat este faptul că fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obţinute de inculpatul Rotea Ion Robert prin depunerea la autoritatea de gestionare a fondurilor publice a mai multor documente false (parte din ele emise de către liderul asocierii). Pentru “serviciile” de mai sus, omul de afaceri, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi remis primarului Rotea Ion Robert sub forma contravalorii unei locuinţe situate în mun. Slatina, suma de 1.123.332 lei. Pentru a ascunde adevărata origine a banilor, locuinţa respectivă ar fi fost cumpărată pe numele unuia dintre inculpaţi”, a menţionat DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *