18 iulie 2024

Marius Budăi o atacă pe Corina Crețu: „Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică cum nu se poate face”

2 min read

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a susținut duminică, la postul de televiziune Antena 3, că nu va înceta nicio clipă să se bată pentru renegocierea PNRR în privinţa pensiilor.

”Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, a spus ministrul, afirmând că a avut o discuţie despre procentul din PNRR pentru pensii şi cu comisarul european pe Muncă.

El a continuat: ”Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult. (..) Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem altă efortă, nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia pensii speciale, putem folosi oricine, în comunicarea publică, nu specialişti, nu eu, oricine altcineva, jurnalişti, cetăţenii care nu au legătură cu sistemul de pensii. (..) dar nu un Guvern care îşi asumă o reformă până în 2070”, a spus el.

Ministrul Muncii a spus că a fost întrebat de oficialii europeni despre acest termen de 2017 introdus în PNRR şi nu a ştiu ce să le răspundă.

”Aceste lucruri trebuie îmbunătăţite, trebuie rectificate. Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica salarială, de pensii. Nu că ne scrie cineva acolo şi noi trebuie să stăm aşa până în 2070, pentru că aşa au scris unii care nu au avut nicio legătură cu sistemul de pensii şi cărora nu le-a păsat de români”, a spus ministrul Muncii.

Afirmațiile ministrului au venit după ce europarlamentarul Corina Creţu a spus la Prima TV că înţelege „eforturile pe care le face domnul ministru al muncii şi îngrijorarea sa faţă de explozia aceasta de preţuri şi modul în care fac faţă pensionării”, dar că „aceste lucruri pot fi mult mai rapid compensate de la buget”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *