29 noiembrie 2022

„Logica” propagandei pro-război de la TV este aceeași ca în perioada comunistă: „Dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră.”

3 min read

Dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră. Eu știu că într-o democrație, ceea ce se pare că nu prea mai există în Europa sau SUA, îți poți pune întrebări, poți avea o opinie proprie, fie ea greșită (căci oricine greșește) sau corectă. Problema este atunci când se dorește a se manipula prin știri false (TV) și mesaje emoționante (vezi DIGI, Antena3 etc) care induc o anumită stare în care omul lasă „gardă rațiunii” jos, pentru a îndemna oamenii să fie de acord cu tot ce se servește de către media.

Astăzi ești etichetat pro-rus dacă îți pui întrebări cum ar fi, de ce Zelenski (președintele Ucrainei) în războiul cu Rusia nu face un compromis pentru pace, pentru încetarea războiului cât mai repede? Este pentru cineva neclar că singura țara victorioasă din acest război va fi Rusia? De ce se pompează masiv ajutor de război din partea țărilor NATO pentru Ucraina, ăsta este scopul? Ștergerea completă de pe hartă a Ucrainei cu tot cu civili și militari? Suntem cu toții nebuni? Forțele armate sunt net superioare pentru Rusia, este o realitate … în tot acest timp aflăm de la TV, așa cum și aseară au auzit într-o penibilă emisiune de „analiză militară” din cadrul postului tv Digi24, cum armata Rusiei se face de râs, cum din 20 de generali de armată (căci așa spun „analiștii”) aruncați în război, Putin a pierdut 4 dintre ei, că Putin din poze pare bolnav (pe bune??), cum o dronă militară a Rusiei a fost doborâtă de o doamnă cu un „borcan cu murături”, în definitiv armata Rusă este extrem de slabă, iar Ucrainienii le țin piept acestora foarte bine… Fraților, Rusia, din păcate, cucerește în acest moment, în acest moment Kievul este înconjurat, nu Moscova…

Urmărind astfel de evenimente, nu pot să nu remarc faptul că ăștia de la TV își consideră proprii urmăritori foarte proști!

Știu, o să fiu numit pro-rus, putinist și în alte feluri …. dragilor, nu am cum să „iubesc” un popor care și-a bătut joc de români zeci și zeci de ani, care mi-au omorât frații în pușcării, care mi-au ucis eroii, care mi-au eliminat o mare parte a culturii românești … dar nici nu pot să nu îmi pun întrebări cu privire la ceea ce se întâmplă astăzi. Gândesc, și asta pare să fie un păcat vecin cu pușcăria.

Avocata Marina-Ioana Alexandru a postat recent pe un site social o poza cu un măr însoțită de un mesaj: „aceasta este o banană”, subliniind, conform propagandei de manipulare de la tv, că „dacă nu ești de acord cu asta și vezi un măr, ești un extremist, un încuiat, un om care nu acceptă adevărul”.„….Ba mai mult decât atât, opiniile tale trebuiesc cenzurate pentru că diseminezi fake-news și ești pasibil de pușcărie pentru că jignești clasa politică!…În concluzie, LIBERTATEA CONȘTIINȚEI și LIBERTATEA de EXPRIMARE care sunt inviolabile, de acum înainte îți sunt interzise!!!” – a scris avocata Marina-Ioana Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *