29 noiembrie 2022

Renate Weber, se întreabă de ce Kovesi nu o anchetează pe Ursula von der Leyen

2 min read

Renate Weber, Avocatul Poporului, ridică o problemă spinoasă, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, mai exact felul în care războiul din Ucraina acoperă deplin probleme de cea mai mare gravitate care ar trebui investigate în acest moment, în special de către procurorul european Laura Kovesi, scrie inpolitics.ro.

”A venit războiul și nu mai întreabă nimeni de cheltuielile făcute în pandemie. Păi de ce nu mai întreabă, că erau acuzații puternice în ce o privește pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, era scandalul de pe lume să se desecretizeze conversațiile ei pe Whatsapp cu șeful de la Pfizer.

Mai vorbește cineva de asta? Nu, iar acum ea strânge pături și periuțe de dinți pentru refugiații din Ucraina. Deci astea nu sunt lucruri normale. Pe de altă parte, nu poți să nu te întrebi dacă acum nu e o altă sursă de unde să mai scoatem niște bani și să-i cheltuim fără să dăm socoteală nimănui. Să știți că democrația europeană va avea puternic de suferit dacă lucrurile astea or să meargă tot așa și dacă o să lipsească cu desăvârșire control.

Controlul Parlamentului European mi se pare în acest moment zero. Doamna Kovesi, cu Parchetul European, asta ar trebui să investigheze. N-am auzit-o să articuleze o vorbă despre asta, deși repet, sunt chiar banii europeni la mijloc și ar fi îndreptățită să vadă ce s-a întîmplat acolo…Așa încât nu e bine, sincer spun că nu e bine”, a spus Renate Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *