6 decembrie 2022

Liviu Dragnea:„România este un stat polițienesc condus de instituții de forță”

4 min read

Liviu Dragnea, invitat în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, a vorbit despre presiunile care se fac asupra membrilor APP, dar și despre valul de proteste din România.

Iată câteva dintre principalele declarații:

,,Băieții ăștia ai lui Ciolacu, Grindeanu tot spun prin județe că eu tot susținător al PSD sunt și că nu trebuie să vină către Alianța pentru Patrie. Vreau să știe că eu susțin acest partid, care nu are pe nimeni în spate. Vreau să le transmit acestor personaje, pe care eu i-am făcut ce sunt, să înceteze cu amenințările la adresa APP în județe. Eu le spun și celor din instituțiile de control că aceste lucruri nu vor rămâne nepedepsite.

Pe mine nu au cum să mă oprească, dar vreau să le transmit și colegilor, membrilor APP din toată țara să nu se sperie. Avem organizații în toate județele, în peste 70% din localități. Sunt organizații bine structurate în toate țările din Europa și în jumătate din Statele Unite. Numărul este impresionant și crește. Este un partid creat din durere. Nimeni nu ne-a ajutat cu spațiul, nicio primărie.

La RTV m-au interzis, la Antena 3 m-au blocat. Li se spune să nici nu-mi pronunțe numele. De ce sunt așa de speriați dacă sunt așa de mari, tari, iubiți și frumoși?!

Aceste proteste sunt îndreptățite pentru că guvernul rușinii nu respectă legea. Vorbim de legea cadru, ei trebuia să le mărească salariile profesorilor cu 17%, ei măresc cu cu 4% dacă nu greșesc. Infrastructura din educație este subfinanțată. Acest domeniu care este lovit de doi ani de zile de covid aleg să lovească și în profesori și să condamne niște generații să fie de sacrificiu. Eu am negociat cu cadre din educație și am ajuns la niște măsuri pe care ăștia nu le respectă. Oamenii nu au bani. Tu muți banii spre alte domenii, e normal să fie supărați.

Ca și funcție eu nu am fost numit, doar am fost ales, adică am luat voturi. Am intrat în PSD când s-a constituit, după aia am ajuns în Parlament, am ajuns președinte al Camerei Deputaților. Problema nu se pune despre mine, ci despre atitudine. De a lovi, de a bloca, de a încălca în picioare regulile democrației. Eu așa ceva nu am permis la PSD. La ceea ce fac oamenii aceștia eu cred că au pierdut simțul măsurii.

Câți penali sunt în APP. Eu nu am folosit cuvântul penal niciodată, dar atât de mulți oameni au fost hăituiți penali și condamnați încât din punctul meu de vedere condiția este să aibă curaj și să-și iubească țara.

Mulţi dintre cei care de-a lungul istoriei au guvernat au fost mincinoși și răi. Nu există să nu fie bani. Asta arată de fapt dovada clară că în România este un stat polițienesc condus de instituții de forță.

Nu am de ce să-i iau apărarea Gabrielei Firea, dar că bugetul Ministerului Familiei este mai mic arată că familia nu este importantă pentru guvern, mută banii unde au interese. Este capcana în care a intrat Gabriela Firea crezând că de aici își va face o rampă unde vrea să intre. A vrut să fie compromisă.

În România fără niciun fel de jenă se aprobă aceste miliarde peste măsură. Nu știm cât de mari sunt serviciile. Eu vă spun care este legislația în România, despre SRI, SIE, SPP nu se pot afla cât salariați sunt. Sunt acoperiți de lege. Nu există nicio justificare pentru a se crește de la an la an bugetul acestor structuri. A fost tot timpul suficient. În mod normal, serviciile secrete reprezintă cel mai important pilon de securitatea națională. La noi și-au depășit această atribuție.

Cum va fi întâmpinat VALUL 5

Valul 5 va fi întâmpinat la fel de prost și criminal cum au în și celelalte valuri. Nu poate să mă convingă nimeni că nu se joacă cu cifrele. Am auzit că acum umblă la cifre să nu iasă oamenii în stradă de sărbători. Toată harta e roșie, numai la noi e bine.

Dragnea, despre scandalul cu Diana Șoșoacă

Dacă se întâmpla asta la noi, ieșeau președintele Italiei și ambasadorul să-și ceară scuze? Scandalul Șoșoacă arată dimensiunea slugărniciei.

Ce trebuie să mai facă acest popor să mai convingă aceste state că merită respectat. Când se trezește din resemnare și manipulare. Vreau să nu mai fim slugile nimănui.

PSD este a cincea roată la căruța lui Iohannis.

Le doresc oamenilor un Crăciun liniștit, multă sănătate, cu toate furăciunile ăstora, le doresc ca următorul val de covid să nu mai facă victime și cât mai multă stare de bine împreună cu familia.

Întrebat dacă regretă anumite lucruri pe care le-a făcut, Dragnea a spus: Puteam să fac altfel. Una dintre cele mai grave probleme ale mele este credulitatea. Nu pot să urăsc și nu pot să cred că cineva dorește rău. Nu regret faptul că am luptat pentru țară. Și mâine, dacă aș fi știut ce mă așteaptă, aș face la fel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *