1 decembrie 2022

Judecătorul Cristi Dănileț:Sunt medici care nu intră în sala de operație fără să fumeze cannabis

2 min read

Judecătorul Cristi Dănileț susține că printre consumatorii de droguri  se numără și medici, chiar chirurgi, care consumă înainte de a intra în sala de operație. Magistratul a relatat că aceștia nu pot fi sancționați deoarece legea penală din România nu incriminează consumul de droguri, ci doar deținerea. Cristi Dănileț a făcut aceste declarații pentru un website local, Servus Cluj.

„Sunt intelectuali, mulți IT-ști care consumă cannabis și sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume canabis. N-aș vrea să dau nume, sunt din județul Cluj. Știu de la colegi de ai lor care s-au plâns. Eu trebuie să-mi fac datoria, să îi avertizez pe toți”, a explicat Cristi Dănileț.

Judecătorul a relatat că oamenii nu cunosc în totalitate legislația privind consumul de droguri și le atrage atenția că trebuie să o respecte.

„Există o legislație, dar oamenii poate că nu o cunosc. Sunt unii care invocă «știi, dom’le, dar legea asta nu e în regulă. Că voi, magistrații, aplicați legea fără să gândiți, că uite sunt alte state precum SUA sau știu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substanțe».

Eu le răspund simplu: mergeți acolo și consumați! Cât timp sunteți pe teritoriul nostru trebuie să respectați legislația din România! Indiferent că ești doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, dacă pot să folosesc denumirea asta, fără o anumită conotație, este interzis să deții asupra ta droguri ”, a declarat judecătorul Cristi Dănileț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *