1 decembrie 2022

Facturile la gaze,mai scumpe cu 80%

1 min read

Facturile la gaze ar putea să devină mai scumpe cu 80%, așa că mulți o să fie îngroziți în momentul în care o să observe ce sume trebuie să scoată din buzunare în următoarea perioadă.

Veștile sunt unele ce îi sperie pe majoritatea românilor ce trebuie să plătească mulți bani pe facturi. Prețul din producția internă de gaze a fost cuplat la prețul bursei de la Viena, fără a fi stabilit un mecanism de protecție a consumatorilor vulnerabili.

Piața gazelor se confruntă cu o situație alarmantă. Consumul intern a crescut cu aproximativ 10% în primele cinci luni ale anului, exporturile de gaze din România au crescut de aproape 20 de ori în timp ce producția internă se află în scădere, iar importurile din Rusia s-au majorat cu peste 20%, potrivit ZF.

Datele analizate din noile abonamente arată că mulți oameni ar putea să se confrunte cu scumpiri de până la 80% atunci când vine vorba despre prețurile la gaze. Astfel, sezonul de iarnă se anunță a fi unul ce îi va lăsa pe foarte mulți români fără bani în buzunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *