21 februarie 2024

Cristian Terheș: Se dorește sărăcirea populației

4 min read

Europarlamentarul Cristian Terheș a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj cu privire la obiectivele pe care cei din PNL și USR-PLUS vor să le atingă prin scumpirea gazelor și a curentului electric. Acesta este de părere că scumpirile anterior menționate nu sunt deloc accidentale.

”Scumpirea facturilor de gaze si curent sub guvernul PNL-USR nu e accidentala ci programata si premeditata, scopul fiind implementarea obiectivelor neomarxiste antinationale pe care chiar neomarxistii le-au marturisit.”, spune acesta.

”Romania este una dintre tarile UE cu cei mai multi proprietari. Romanul, din fire, cand a avut un pic de ban, si-a luat casa si pamant. Cand esti proprietar si nu ai rate esti independent. Cand stai intr-o casa unde ai rate pe 30 de ani, cum e in Vest, nu-ti permiti sa nu mergi la lucru pentru ca nu-ti convine ceva, astfel ca devii submisiv doar ca sa nu iti pierzi casa luata pe rate de 30 de ani.

Venind acest val de scumpiri la facturi, destui oameni vor acumula atatea datorii incat vor ajunge sa nu le mai poata plati, astfel ca li se vor lua casele. S-a mai intamplat asta in Romania.
Asa se implineste dorinta Oanei Bogdan de la PLUS, care a spus ca „Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”, arată acesta.

”Nu poti creste economic cand depinzi de curentul facut de altii. De aceea si Ceausescu a facut in anii ’70 atatea hidrocentrale si termocentrale, ca sa nu depinda de curentul altora.

Actualul guvern PNL-USR a inchis termocentrala Mintia, iar in 2015, cand Ciolos era premier, a fost de acord cu inchiderea minelor din Valea Jiului.
Acelasi guvern PNL-USR lucreaza asiduu acum la inchiderea Complexului Energetic Oltenia, care da in prezent cca. 10-20% din curentul produs in Romania.

In timp ce tarile din Vestul UE, prin gazul (Nord Stream 1 si 2) si carbunele pe care le aduc directe din Rusia, au ajuns sa-si scada pretul curentului, ceea ce le face produsele si serviciile mai ieftine, in Romania pretul curentului si gazului au crescut, ceea ce face ca produsele si serviciile din Romania sa fie mai scumpe. Pe scurt, guverul PNL-USR condamna economia Romaniei la pieire.”, notează acesta.

”In timp ce salariile si pensiile nu vor fi crescute de PNL si USR, dar preturile cresc si vor mai creste, rezulta ca puterea de cumparare a oamenilor va scadea, ceea ce inseamna cresterea saraciei.

Efectul acestei saracii si saraciri a populatiei este atat scaderea economiei nationale cat si fortarea multora, din motive subzistentiale, sa plece iar la lucru prin strainatati, unde vor aduce, prin munca lor, plus valoare altor tari si economii.”, spune acesta.

”Dupa ce actualul guvern PNL-USR ia cu 10 maini de la toti romanii, vine acum si spune ca da cu doua degete sprijin pentru plata facturilor „consumatorilor vulnerabili”.
Este exact strategia marxista de cand lumea: dupa ce i-au saracit pe toti oamenii prin politicile publice impuse, guvernul vine si spune ca-i ajuta un pic pe cei „mai saraci(ti)”.

Un „consumator vulnerabil”, daca nu-si va putea plati facturile, va avea probleme inclusiv sa-si cumpere de mancare sa traiasca de pe o zi pe alta, din moment ce toate preturile vor creste.

Mai mult, prin acest „consumator vulnerabil” se va crea o alta birocratie, cu alti noi angajati la stat, care vor trebui sa filtreze dosare si cereri sa decida cine se califica sau nu pentru un astfel de ajutor.

Solutia nu este sprijinirea „consumatorului vulnerabil” ci scaderea pretului energiei ca sa nu mai fie „consumatori vulnerabili”, notează acesta.

”Prin aceste politici publice, acest guvern PNL-USR a distrus si dramul de putin capital romanesc care mai era in tara.

Sub acest guvern PNL-USR Romania va ajunge din nou o tara in care vor fi foarte putini foarte bogati (cei despre care Citu spunea ca fac peste 3.000 de euro pe luna, ceea ce dovedeste – in mintea sa bolnava – ca economia bubuie) si foarte multi foarte saraci sau la limita saraciei.

Culmea este ca, sub acest guvern PNL-USR pretins de dreapta, Romania nu va mai avea clasa de mijloc.
Ce face guvernul PNL-USR acum e echivalentul actiunilor comunistilor din anii ’50, care au impus cote taranilor care erau egale sau mai mari decat productia pe care le-o dadea pamantul. Scopul final era sa-i faca pe oameni ca, „de buna voie”, siliti fiind de saracie sau cu bocancul ori patul pustii, sa semneze ca isi dau pamantul in Colectiv. Neomarxistii de azi PNL-USR doar repeta ce au facut marxistii din anii ’50 in Romania.”spune acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *